Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

24ωρη Γενική Απεργία 14 Δεκεμβρίου 2017



Η ΠΟΕΤΕΠ - ΑΕΙ καλεί όλα τα μέλη της, στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου και στα κατά τόπους συλλαλητήρια.
Απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας απέναντι στα μνημόνια που περιλαμβάνουν περικοπές σε παιδεία, υγεία και υπερφορολόγιση και τα οποία μας έχουν φέρει σε συνθήκες φτώχειας, με τους αριθμούς μόνο να ευημερούν.

Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, μείωση της φορολογίας μόνιμη και σταθερή δουλειά , την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι ΤΩΡΑ περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Ένας ακόμη προυπολογισμός λιτότητας έρχεται για ψήφιση στη Βουλή με δυσβάσταχτη φορολόγηση, όπου για μια ακόμη φορά εμείς οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρές επιχειρήσεις καλούνται να σηκώσουν τα βάρη των δημοσίων εσόδων.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση καλούμαστε όλοι να δώσουμε το «παρών» στη Γενική Απεργία της 14ης του Δεκέμβρη

Συνάδελφοι συμμετέχουμε στην απεργία και διεκδικούμε:

1.   Κατάργηση του Νόμου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
2.   Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Ξεπάγωμα του μισθολογίου.
3.   Προσλήψεις νέων συναδέλφων, με δημόσιες και διαφανείς διαδικασίες
4.   Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν. Κανένας πλειστηριασμός περιουσιακού στοιχείου ανέργων που δεν έχουν τη οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους και την εφορεία.
5.   Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητη κλίμακα στα 12.000 ευρώ, με αύξησή της κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.
6.   Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες.
Για την Ομοσπονδία ο αγώνας είναι μονόδρομος.
Όλοι μαζί πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ώστε να μπει οριστικό τέλος στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές, που καταστρέφουν την ελληνική κοινωνία.
Δεν πρόκειται να δεχτούμε άλλα βάρη στις πλάτες των μόνιμων υποζυγίων.

Η μαζική και ενωτική συμμετοχή στην 24ωρη Γενική Απεργία θα είναι η δική μας απάντησή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην 24ωρη Απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 και στα κατά τόπους απεργιακά συλλαλητήρια


για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας
                       ο Πρόεδρος                                                                                 η Γενική Γραμματέας