Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Συνάδελφοι,
Το νεοεκλεγέν Διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε στις 10 Νοέμβρη 2017 σε σώμα όπως έχετε ήδη ενημερωθεί μετά το 24ο πανελλαδικό συνέδριο που έγινε στο Βόλο.
Μετά την αρχική εκλογή τους από το συνέδριο όλα τα μέλη του ΔΣ ήταν σε μεταξύ τους επικοινωνία και έως τη συγκρότηση σε σώμα παρακολούθησαν στενά τις εξελίξεις στα θέματα που μας αφορούν και για αυτό το λόγο αμέσως μετά το 1ο Διοικητικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε και 2ο  διοικητικό συμβούλιο που επεξεργάστηκε τα θέματα που τρέχουν αλλά και αρκετά που θα μας απασχολήσουν στο σύντομο μέλλον.
Η ημερήσια διάταξη περιλάμβανε τα εξής θέματα:
1.       Περιοδική Αξιολόγηση
2.      Νόμος 4485/17  α) Εκπροσωπήσεις β) Συμμετοχή μας στα μεταπτυχιακά ως εργαζόμενοι ή ως εκπαιδευόμενοι
3.      Αναδρομικά περιόδου 2011-2015
4.      Νόμος 4452/17 Εντάξεις – Μετατάξεις
5.      Αναγνώριση προϋπηρεσιών
6.      Έργο κλάδου – ωράριο διευκρινήσεις
7.      Οικονομικά θέματα ομοσπονδίας
Για όλα τα παραπάνω υπάρχει έντονη κινητικότητα και θεωρούμε οτι αν και έχουν τα τελευταία χρόνια γίνει αλλαγές υπάρχουν ακόμη να γίνουν πολλά ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που καθημερινά μαζί με εμάς και οι διοικήσεις των ΑΕΙ πλέον διαπιστώνουν.
Το επόμενο διάστημα για όλα τα παραπάνω θα ακολουθήσουν κατευθυντήριες οδηγίες με τις οποίες θεωρούμε πως ως σύλλογοι πλέον θα είστε σε θέση, ακόμη πιο εύκολα, να αντιμετωπίσετε όλες σας τις απορίες ενώ και εμείς ως ομοσπονδία σε κεντρικό επίπεδο (υπουργείο) θα επιδιώξουμε επίλυσή τους.
Συνάδελφοι το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Τ.Ε.Π. σε πολύ καλό κλίμα και εξαιρετικό επίπεδο εξέλεξε προεδρείο και συζήτησε σε βάθος τα θέματα που προαναφέρθηκαν, και όχι μόνο, θα τα παρακολουθήσει στενά ενώ θα παρεμβαίνει όπου χρειαστεί προκειμένου να διαφυλαχτεί ο ξεκάθαρος κατ εμάς χαρακτήρας του κλάδου καθώς και να μη διαταράσσεται η εργασιακή μας καθημερινότητα προστατευμένη από ένα σαφέστατο νομικό πλαίσιο.
Επιπλέον δε ξεχνάμε ποτέ πως είμαστε εργαζόμενοι σε ένα περιβάλλον οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αλλά και γενικευμένης ανασφάλειας που πρέπει να ανατρέψουμε.
Για αυτό το λόγο σας καλούμε να είστε σε διαρκή επικοινωνία με τη Π.Ο.Ε.Τ.Ε.Π. με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις σας ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού ένα καλύτερο εργασιακό και όχι μόνο αύριο.