Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

ΑΠΕΡΓΙΑ 28/02/2024

 Πάτρα, 26/02/2024

Αρ. πρωτ.:491

Προς

Συλλόγους - Μέλη της ΠΟΕΤΕΠ ΑΕΙ


Θέμα: Προκήρυξη απεργίας 28/02/2024


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ένας χρόνος έχει περάσει από το έγκλημα στα Τέμπη και οφείλουμε ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ!

Ένα έγκλημα που δεν είναι τυχαίο, καθώς είναι κυβερνητική επιλογή για άνευ όρων ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων φορέων με σκοπό το κέρδος επιχειρηματικών ομίλων.

Φροντίζουν με συνέπεια και επιμέλεια να ευτελίσουν στα μάτια της κοινωνίας τους δημόσιους οργανισμούς, που παρέχουν κοινωνικά αγαθά με όπλα την υποχρηματοδότηση, την υποστελέχωση και στη συνέχεια το ξεπούλημα.

Στη συνέχεια λειτουργούν χωρίς έλεγχο για την εξασφάλιση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας, χωρίς τον απαραίτητο αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού ενώ συγχρόνως αφήνουν υποστελεχωμένους τους δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Για το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες τους γίνονται πανάκριβες με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των ασθενέστερων οικονομικά από τις υπηρεσίες / παροχές που όφειλε η πολιτεία να παρέχει.

Το βιώνουμε καθημερινά στην υγεία, στην ενέργεια, στις τηλεπικοινωνίες, το είδαμε με τραγικό τρόπο στις μεταφορές και τώρα σειρά παίρνει η Ανώτατη Εκπαίδευση.

Για αυτό βρισκόμαστε δίπλα στους φοιτητές μας το τελευταίο διάστημα διεκδικώντας τη δωρεάν δημόσια ανώτατη εκπαίδευση και τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία.

Τη Τετάρτη στις 28 Φεβρουαρίου έχουμε υποχρέωση να βρεθούμε στο δρόμο μαζικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις για να μη ξεχαστεί το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη.


Η ΠΟΕΤΕΠ ΑΕΙ προκηρύσσει απεργία για τη Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και καλεί σε μαζική

συμμετοχή των συναδέλφων στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.



Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας,

                       Ο Πρόεδρος                                                    Η Γενική Γραμματέας            

Στέφανος Καρβέλης                                                      Σοφία Κοντού