Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΕΤΕΠ ΑΕΙ

Πάτρα, 13/2/2024

Αρ. πρωτ.:487

Προς

Συλλόγους - Μέλη της ΠΟΕΤΕΠ ΑΕΙ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕΛΩΝ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι


Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το δημόσιο πανεπιστήμιο και κατ’ επέκταση για τη κοινωνία μας η ομοσπονδία μας ομόφωνα καλεί σε κινητοποιήσεις με σαφές και ξεκάθαρο σκεπτικό τασσόμενη απέναντι στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.

Τα ανοικτά προβλήματα της κατηγορίας μας όμως παραμένουν και έτσι τη Τετάρτη 24.01.24 το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με το Γενικό Γραμματέα κ. Οδυσσέα Ζώρα με σκοπό την αντιμετώπισή τους.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και διήρκησε πάνω από μία ώρα και σε αυτή συμμετείχαν εκτός από το Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου παιδείας κ. Σουφαλιδάκης Ι. καθώς και συνεργάτες του Γενικού Γραμματέα.

Στη συνάντηση αυτή αναλυτικά, εμπεριστατωμένα και αιτιολογημένα αναπτύξαμε τα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίσουμε ως κλάδος και πιο συγκεκριμένα:

• Θέματα αδειών

• Σχετικά με το Επίδομα επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας

• Επαναπροκήρυξη θέσεων Ε.Τ.Ε.Π. που κενώνονται έπειτα από συνταξιοδότηση

• Αναγνώριση προϋπηρεσίας μελών Ε.Τ.Ε.Π.

• Περί μετακίνησης μελών Ε.Τ.Ε.Π. που υπηρετούν σε προσωποπαγή θέση

• Εντάξεις μελών Ε.Τ.Ε.Π. στην κατηγορία Ε.ΔΙ.Π.

• Προβλήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή των τελευταίων νόμων για τα Πανεπιστήμια

• Θητεία και ειδικές περιπτώσεις ανάδειξης εκπροσώπων Ε.Τ.Ε.Π. στα όργανα διοίκησης

• Συμμετοχή του ΕΤΕΠ στις εκλογές των Οργάνων Διοίκησης.


Ο κ. Γενικός Γραμματέας συζήτησε για όλα τα θέματα και άκουσε τις θέσεις μας και δεσμεύτηκε πως στο εξής θα υπάρχει ανοικτή επικοινωνία μαζί του για τα θέματα μας.

Τα μέλη του ΔΣ τη Πέμπτη 25.01.24 συμμετείχαν στη κινητοποίηση στα προπύλαια με το σύλλογο ΕΤΕΠ ΕΚΠΑ αλλά και με πλήθος φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων στα πανεπιστήμια σε ένα μαζικό συλλαλητήριο εκφράζοντας την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης οργανώσαμε με την ΠΟΣΕΔΙΠ ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Νομοσχέδιο για Ιδιωτικά ΑΕΙ ως μοχλός πλήρους εμπορευματοποίησης του Δημόσιου Πανεπιστημίου» και η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά μεγάλη με πάνω από 300 συμμετέχοντες δια ζώσης και εξ αποστάσεως.

Το επόμενο διάστημα οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν παρά τις προσπάθειες καταστολής και σας καλούμε να συμμετέχετε δυναμικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ομοσπονδίας ώστε το αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μη ψηφιστεί από τη Βουλή και να διαφυλάξουμε τη δωρεάν δημόσια ανώτατη εκπαίδευση διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού όλων των κατηγοριών και αύξηση της χρηματοδότησής της.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας


                                    ο Πρόεδρος                                                       η Γενική Γραμματέας

                               Στέφανος Καρβέλης                                                      Σοφία Κοντού