Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

Συνάντηση του ΔΣ της ΠΟΕΤΕΠ ΑΕΙ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

 

Πάτρα, 9 Ιανουαρίου 2024
Aρ. πρωτ.: 473

Προς:
Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης
του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
Καθηγητή κ. Οδυσσέα - Ιωάννη Ζώρα

 

Θέμα: «Συνάντηση του ΔΣ της ΠΟΕΤΕΠ ΑΕΙ με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού»

 

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

ως Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Π.Ο.Ε.Τ.Ε.Π.) A.E.I., μέλη του Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων, επιθυμούμε να σας συναντήσουμε δια ζώσης για θέματα που αφορούν το κλάδο μας και χρίζουν ενεργειών εκ μέρους του υπουργείου σας ή νομοθετικών ρυθμίσεων.

Πιο συγκεκριμένα:

·  Ενιαία αντιμετώπιση των μελών του ειδικού διδακτικού προσωπικού σε ζητήματα αδειών.

·  Συμμετοχή των μελών του ειδικού διδακτικού προσωπικού στις εκλογές ανάδειξης μονοπρόσωπων οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων.

·    Επέκταση της θητείας των Εκπροσώπων στα Συλλογικά Όργανα Διοίκησης από μονοετή σε διετή.

·     Δυνατότητα μετακίνησης σε άλλο πανεπιστήμιο ήδη υπηρετούντων μελών του ειδικού διδακτικού προσωπικού που δε διαθέτουν τα τυπικά προσόντα διορισμού σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο.

·  Απαραίτητες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας για την έκδοση σχετικής ΚΥΑ αναφορικά με την προβλεπόμενη αναμόρφωση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, όπου θα συμπεριλαμβάνει ως δυνητικά δικαιούχους καθορισμένα μέλη Ε.Τ.Ε.Π. σε συνέχεια των αποφάσεων Συγκλήτων πολλών Πανεπιστημίων και της εισήγησης της σχετικής Επιτροπής του ΓΛΚ για την αναμόρφωση του συγκεκριμένου επιδόματος.

·  Διευκρίνηση ότι το τυπικό προσόν διορισμού «πτυχίο Α.Ε.Ι.» αφορά πτυχίο Πανεπιστημίου ή Τ.Ε.Ι..

·      Αναγνώριση του επαγγελματικού έργου οποιασδήποτε μορφής σε σχετικό επιστημονικό πεδίο ως επαγγελματική προϋπηρεσία για εκλογή ή εξέλιξη.

·     Προϋπόθεση για την ίδρυση θεσμοθετημένου εργαστηρίου η ύπαρξη μέλους ΕΤΕΠ σε αυτό.

·   Προκήρυξη των θέσεων ΕΤΕΠ που κενώνονται για οποιονδήποτε λόγο (παραίτηση, αφυπηρέτηση, θάνατος, κτλ) και νέες προσλήψεις για το 2024.

Στη συνάντηση αυτή επιθυμούμε να σας παρουσιάσουμε τις θέσεις μας και να σας προτείνουμε εφαρμόσιμες λύσεις για καθημερινά ζητήματα των πανεπιστημίων. Επιπλέον, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για νομοθετικές παρεμβάσεις που θεωρούμε πως πρέπει να δρομολογηθούν και θα αντιμετωπίσουν πληρέστερα τα ζητήματα που απασχολούν πανελλαδικά τα μέλη Ε.Τ.Ε.Π..

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα,

θεωρούμε απαραίτητη τη συνάντηση μαζί σας, διότι είμαστε βέβαιοι ότι οι ενέργειές σας θα συμβάλουν αποτελεσματικά στην επίλυση των ζητημάτων αυτών, βελτιώνοντας την εργασιακή καθημερινότητα και το παρεχόμενο ειδικό διδακτικό έργο μας στα εργαστήρια και τις κλινικές των πανεπιστημίων.

 
Ευελπιστώντας για την άμεση ανταπόκρισή σας,
για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

                             ο Πρόεδρος                                                                η Γενική Γραμματέας
                     Στέφανος Καρβέλης                                                                Σοφία Κοντού



x