Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Συνάδελφοι,

Σας στέλνουμε ενημέρωση για τις ενέργειες του Δ.Σ της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας ΕΤΕΠ το οποίο συνεχίζει να παρακολουθεί στενά όλα τα θέματα που μας αφορούν .

Την Παρασκευή 03 Μαρτίου 2023 αντιπροσωπεία του ΔΣ συναντήθηκε με τον Υφυπουργό παιδείας κ Συρίγο εν όψη της συζήτησης του νομοσχεδίου «Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις».

Νομοσχέδιο στο οποίο εμπεριείχε άρθρο σχετικό με τη κατηγορία μας.

Θέσαμε όπως είχαμε αποφασίσει στο τελευταίο ΔΣ της ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης τη Δευτέρα 06 Φεβρουαρίου στην Αθήνα κυρίως το θέμα της οριστικής λύσης των αδειών μας σύμφωνα με τις αποφάσεις μας.

Παράλληλα αιτηθήκαμε σχετικά στον υφυπουργό αλλά και στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων την συμμετοχή μας στην ακρόαση φορέων για το σκοπό αυτό.

Εκτός του υπό συζήτηση νομοσχεδίου συζητήσαμε την ένταξή μας στο Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας.

Παρά τη σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού για το αίτημα μας, η τελική απόφαση, μας ενημέρωσε πως θα ληφθεί από την ίδια την υπουργό παιδείας κ. Κεραμέως Ν..

Όσον αφορά την ένταξή μας στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θεωρεί πως απαιτείται επιπλέον συζήτηση και χρόνος για τυχόν έκδοση αντίστοιχης ΚΥΑ (όπως έκανε το Υπουργείο Υγείας) και πως θα πρέπει να επανέλθουμε για το θέμα αυτό.

Στην ανάγνωση του νόμου 5029/23 διαπιστώνουμε ότι το δίκαιο αίτημά μας δεν έγινε αποδεκτό.

Το επόμενο διάστημα το διοικητικό συμβούλιο θα επανέλθει στο υπουργείο παιδείας για το σύνολο των θεμάτων μας και η προσπάθεια μας θα είναι να συναντήσουμε την ίδια την υπουργό παιδείας.

Επιπλέον θέλουμε να γνωρίζετε πως στις 20 Φεβρουαρίου συνεχίζοντας την επικοινωνία με το νέο ΔΣ της ΠΟΜΥΤΕΔΥ η οποία εμπλέκεται με τον Πόρο 30/000 των ΤΕ Μηχανικών πραγματοποιήσαμε συνάντηση στα γραφεία της ΠΟΜΥΤΕΔΥ ώστε να διευκρινιστούν ζητήματα σχετικά με την άρση του αποκλεισμού από το πόρο ως ώρας των συναδέλφων αυτής της κατηγορίας.

Αναμένουμε ενέργειες σχετικά από τη ΠΟΜΥΤΕΔΥ αφού είναι θετικοί στην ένταξη των μελών ΕΤΕΠ κατηγορίας ΤΕ και είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους ώστε να αρθούν οι τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν.

Υπενθυμίζουμε προς όλους σας σχετικά με τις νέες θέσεις Ειδικού Διδακτικού Προσωπικού ΕΤΕΠ ΕΔΙΠ ΕΕΠ που έχουν διανεμηθεί στα ΑΕΙ και σας καλούμε να επικοινωνήσετε με τις πρυτανικές αρχές των ιδρυμάτων σας και παράλληλα με τη παρουσία σας στις συγκλήτους να αναδείξετε τις τεράστιες ελλείψεις στο κλάδο μας και να επιδιώξετε αυτές στη πλειοψηφία τους να καλυφθούν από μέλη ΕΤΕΠ.

Επιπλέον σύμφωνα με το νόμο 4957/22 άρθρο 138 παρ.5 αντίστοιχα με τα μέλη ΔΕΠ πρέπει να γίνει και ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων νέων θέσεων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) και Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) του Α.Ε.Ι..

Οργανωτικά και σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες που οφείλουμε να ακολουθούμε, το ΔΣ πρότεινε στο σύλλογο των Ιωαννίνων τη διεξαγωγή του επόμενου συνεδρίου μας τον Νοέμβριο του 23 να πραγματοποιηθεί εκεί και η πρόταση έγινε αποδεκτή. Σας καλούμε ώστε να δρομολογήσετε όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη τις εκλογικές σας διαδικασίες για το σκοπό αυτό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΕΤΕΠ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και παραμένει στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική διευκρίνιση ή πληροφορία.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

ο Πρόεδρος

Στέφανος Καρβέλη


                       η Γενική Γραμματέας

                           Σοφία Κοντού