Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Προκήρυξη απεργίας

 

Συναδέλφισσες /Συνάδελφοι,

Το έγκλημα στα Τέμπη κόστισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας, στη πλειοψηφία τους νεαρά παιδιά, πολλά από αυτά φοιτητές μας.

Το έγκλημα στα Τέμπη, αφενός, αποκαλύπτει τα τραγικά αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης κρίσιμων δημόσιων δομών και, αφετέρου, κάνει άμεσα απαιτητά από όλη τη κοινωνία τη διερεύνηση σε βάθος και την απόδοση ευθυνών σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τη λήψη μέτρων για να μη ξαναθρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.

Καμία ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να χάνεται στο βωμό συνειδητών αντιλαϊκών πολιτικών, εγκληματικής διαχείρισης κρίσιμων κοινωνικών δομών, ανεύθυνης δημόσιας διοίκησης και ιδιωτικής κερδοσκοπίας, με περικοπές σε έμπειρο και επαρκώς εκπαιδευμένο προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και συστήματα ασφαλείας.

Καμία ανθρώπινη ζωή δε πρέπει να χάνεται από ανεύθυνους πολιτικούς που μεταφράζουν την ευθύνη τους μόνο σε πολιτική ευθύνη.

Προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία στις 16 Μαρτίου 2023 και καλούμε τους συναδέλφους ΕΤΕΠ να συμμετάσχουν δυναμικά, μαζικά και ειρηνικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις, απαιτώντας:

 

ü  Δικαιοσύνη, πλήρη απόδοση ευθυνών και καμία συγκάλυψη του εγκλήματος.

ü  ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων κοινωνικών δομών, ΜΜΜ - υποδομών μεταφοράς και αγαθών.

ü  Φτηνές και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές για τον λαό.

ü  Παροχή ασφαλών και ποιοτικών, σύγχρονων δημόσιων υπηρεσιών.

ü  Δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Μεταφορών, με την συμμετοχή του ΤΕΕ, των συλλόγων Μηχανικών, αντίστοιχων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και των σωματείων εργαζομένων σε αυτές, τόσο για τον επανασχεδιασμό αυτών όσο και για την δημιουργία και επίβλεψη κανόνων ασφαλείας σε αυτές.




Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

ο Πρόεδρος

Στέφανος Καρβέλη


                       η Γενική Γραμματέας

                           Σοφία Κοντού