Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

σας επισυνάπτουμε έγγραφο από το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με αριθμό θέσεων Ε.Τ.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π., Ε.Ε.Π., που πρόκειται εντός του 2023 να κατανεμηθούν στα ΑΕΙ.

Σε κάθε συνάντηση μας με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, στις Συνόδους των Πρυτάνεων ή σε συναντήσεις με τις Πρυτανικές αρχές των Πανεπιστημίων αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα της ομοσπονδίας μας οι νέες προσλήψεις μελών Ε.Τ.Ε.Π. καθώς και η επαναπροκήρυξη των θέσεων που κενώνονται λόγω συνταξιοδοτήσεων, να πραγματοποιούνται μέσω ανοικτών διαδικασιών.

Οι 68 θέσεις που κατανέμονται και στις 3 κατηγορίες είναι ελάχιστες αναλογιζόμενοι τις ανάγκες, αλλά έστω αυτές θα πρέπει να επιδιώξουμε επιχειρηματολογώντας να διεκδικήσουμε η πλειοψηφία τους να προκηρυχθούν στη κατηγορία του κλάδου μας.

Σας καλούμε με τη σειρά σας να αναδείξετε την ανάγκη προσλήψεων μελών ΕΤΕΠ στα Πανεπιστήμια που υπηρετείτε, με συναντήσεις με τις Πρυτανικές αρχές και στα συλλογικά όργανα των ακαδημαϊκών μονάδων που συμμετέχετε, ενώ παράλληλα θα σταλεί και έγγραφο από την ομοσπονδία στις Πρυτανικές αρχές.

 

Συνάδελφοι, η ΠΟΕΤΕΠ θα συνεχίσει μεθοδικά τις ενέργειες της για την αντιμετώπιση και επίλυση όλων των θεμάτων που απασχολούν το κλάδο μας και παράλληλα θα είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους συλλόγους μέλη αλλά και τους συναδέλφους που υπηρετούν σε Πανεπιστήμια και δεν υφίσταται σύλλογος για θέματα που χρήζουν διευκρίνησης ή υποστήριξης.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

ο Πρόεδρος

Στέφανος Καρβέλη


                       η Γενική Γραμματέας

                           Σοφία Κοντού