Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2022

Προκήρυξη απεργίας

 

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι,

αναμένουμε έναν εφιαλτικό χειμώνα ενώ βιώνουμε ένα οικονομικά σκληρό φθινόπωρο με ακρίβεια σε όλους του τομείς της καθημερινότητας.

Καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τη καθημερινότητα περιορίζοντας τη κατανάλωση μας σε απολύτως βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης αφού η αγοραστική μας δύναμη έχει μειωθεί.

Ζούμε μια ενεργειακή κρίση όπου Ηλεκτρικό Ρεύμα, Πετρέλαιο Θέρμανσης, Φυσικό Αέριο και οι τιμές τους έχουν εκτοξευθεί σε εξωπραγματικά επίπεδα .

Μια ακόμη κρίση που καλούμαστε να περάσουμε με την αναμονή πάσης φύσης επιδομάτων και μέτρα κοροϊδία χωρίς αυξήσεις στους μισθούς μας χωρίς μειώσεις φόρων στα απαραίτητα καταναλωτικά αγαθά.

Με τη κυβέρνηση και τα μέσα μαζικής Ενημέρωσης να εμφανίζουν ως φυσιολογική αυτή τη κατάσταση και πως κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος για τη κατάσταση αυτή και όχι η πολιτική που εφαρμόζεται.

Ως εργαζόμενοι υπηρετούμε σε ιδρύματα τα οποία χαρακτηρίζονται συστηματικά ως κέντρα ανομίας με κάθε αφορμή ενώ σπάνια γίνεται αναφορά στο πλούσιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται.

Έργο που πραγματοποιείται σε συνθήκες υποστελέχωσης σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων αλλά και υποχρηματοδότηση που δεν υπάρχει προηγούμενο.

Συνάδελφοι όλα τα παραπάνω έχουν υπαίτιο και αυτή είναι η κυβέρνηση και η πολιτική της σε όλα τα επίπεδα χωρίς φυσικά να ξεχνάμε όσα και οι προηγούμενες κυβερνήσεις αμέλησαν, δεν έπραξαν, δεν ασχολήθηκαν και οφείλουμε να τους κρίνουμε όλους και να μη ξεχνάμε!

Ως ομοσπονδία διεκδικούμε να νομοθετηθούν τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας τα οποία παρουσιάζουμε συστηματικά και στις συνόδους των πρυτάνεων.

Θυμίζουμε πως τα αιτήματα του κλάδου μας αφορούν:

-την αισθητή μείωση των μελών μας λόγω συνταξιοδοτήσεων,

-το έργο του κλάδου ,

-τον τρόπο κρίσης μας,

-τα εκκρεμή οικονομικά ζητήματα,

-τον ορισμό εκπροσώπων στα όργανα διοίκησης των ΑΕΙ και γενικότερα οι εκλογικές διαδικασίες

-τη βαθμολογική & μισθολογική αναγνώριση προϋπηρεσίας μας.

 

Συναδέλφισες/Συνάδελφοι,  στις 9 του Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και σας καλούμε να συμμετέχετε στην απεργία αξιολογώντας αυστηρά τη καθημερινότητα που βιώνουμε και πολύ σύντομα περιγράψαμε.

Θυμίζουμε πως αυτή τη καθημερινότητα τη διαμορφώνουν αυτοί που κυβερνούν και νομοθετούν και όχι κάποιοι αόριστοι υπαίτιοι.

Απαιτείται συσπείρωση στους κατά τόπους συλλόγους μας και συμμετοχή στις δράσεις που λαμβάνουν σε συνεργασία με την ομοσπονδία.

Όλοι στις κινητοποιήσεις!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

για το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

ο Πρόεδρος

Στέφανος Καρβέλη


                       η Γενική Γραμματέας

                           Σοφία Κοντού