Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

Καταγγελία για τα απαράδεκτα γεγονότα στο Α.Π.Θ.


Συνάδελφοι / Συναδέλφισσες,

 

Mε μεγάλο προβληματισμό για την αδράνεια της ακαδημαϊκής κοινότητας παρακολουθούμε για ακόμη μια φορά την εικόνα του Ελληνικού Δωρεάν Δημόσιου Πανεπιστημίου να αμαυρώνεται μεθοδευμένα.

Σε μια περίοδο που αναμένεται η ανάληψη έργου της πανεπιστημιακής αστυνομίας είδαμε τα θλιβερά επεισόδια κινηματογραφικά να στήνονται και άμεσα στα ΜΜΕ να περιγράφεται και να χαρακτηρίζεται κυρίως από τη πολιτική ηγεσία στο σύνολό του το Ελληνικό Δωρεάν δημόσιο πανεπιστήμιο ως κέντρο ανομίας και παραβατικότητας.

Ο σκοπός προφανής.

Θεωρούμε πως άμεσα σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα πρέπει να αντιδράσει σε αυτό που γίνεται και να αντιτάξει το εξαιρετικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται.

 

Ως Ομοσπονδία καταγγέλλουμε την αναίτια επέμβαση των ΜΑΤ και την υπέρμετρη χρήση βίας , γεγονός που διαπιστώνει και το παρατηρητήριο της διεθνούς αμνηστίας στην Ελλάδα , για ακόμη μία φορά στο ΑΠΘ.

Θυμίζουμε προς όλους πως οι Έλληνες πολίτες εξακολουθούμε να έχουμε το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.

Φυσικά στεκόμαστε απέναντι σε κάθε βανδαλισμό και καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

Παραμένουμε απέναντι στη μεθοδευμένη σπίλωση του εξαιρετικού έργου των ελληνικών Πανεπιστημίων.

 

Το Πανεπιστήμιο για εμάς παραμένει ένας χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών και απόψεων, παραμένει ένας χώρος που μπορούμε να διαμαρτυρόμαστε με σεβασμό στη δημόσια περιουσία, ένας χώρος ελεύθερος που θα εκπαιδεύσει όπως επί δεκαετίες κάνει, επιστήμονες που θα προσφέρουν με τη σειρά τους στην ελληνική και όχι μόνο κοινωνία.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

ο Πρόεδρος

Στέφανος Καρβέλη


                       η Γενική Γραμματέας

                    Σοφία Κοντού