Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Προκήρυξη απεργίας, Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου

 

Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι,

Η Π.Ο.Ε.Τ.Ε.Π.  προκηρύσσει 48ωρη απεργία/αποχή από τα καθήκοντά μας, την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Ιουλίου, ημερομηνίες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή και συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις, .

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας  παρά τις  προσπάθειες μας ,

- με δια ζώσης επαφή με τον Υφυπουργό Παιδείας και συμμετοχή στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων,

- με έγγραφη αναλυτική κατάθεση των προτάσεων μας στο υπουργείο και στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων,

προχωρά στη κατάθεση προς ψήφιση στη Βουλή ενός νόμου επιδεικτικά χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της πλειοψηφίας των φορέων της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ένα νόμο που μεταξύ  άλλων:

- Καταργεί το αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου σε αντίθεση με ότι προτάσσει το Σύνταγμα.

- Αφαιρεί αρμοδιότητες από τη Σύγκλητο ένα διαχρονικά υφιστάμενο όργανο διοίκησης αδιαμφησβήτητα δημοκρατικό ξεκάθαρα πολύ συμμετοχικό στη λήψη αποφάσεων.

- Διατηρεί την απαξίωση του κλάδου μας αφού η εκλογή του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων δε γίνεται καθολικά από το εκπαιδευτικό προσωπικό και από τους φοιτητές διαδικασία που προήγαγε τη δημοκρατία που ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα οφείλει να υπηρετεί.

- Δεν αντιμετωπίζει το πάγιο αίτημα του κλάδου μας για  εμπεριστατωμένη περιγραφή  του έργου μας.

- Δε μνημονεύεται η δυνατότητα ανάθεσης αυτοδύναμου εκπαιδευτικού έργου και πως γενικότερα το διδακτικό παρεχόμενο έργο κατανέμεται εβδομαδιαία.

- Δε ρυθμίζονται τα θέματα των αδειών μας.

 

Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι ,

Σας καλούμε σε κινητοποιήσεις  ώστε να  δώσουμε με τη μαζική συμμετοχή μας ένα μήνυμα πως το νομοσχέδιο αυτό είναι απαίτηση να μη ψηφιστεί  να αποσυρθεί και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος με τους  εμπλεκόμενους ακαδημαϊκούς φορείς  για το καλό του δημόσιου δωρεάν πανεπιστημίου.

Όλοι στις  κατά τόπους κινητοποιήσεις!

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας