Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Προκήρυξη Απεργίας τη Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

 Συναδέλφισσες / Συνάδελφοι,

 το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου εργασίας που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει :

-   Την εργασία έως 13 ώρες την ημέρα με παράλληλη απασχόληση και έως 78 ώρες την εβδομάδα.

-   Τη κατάργηση του πενθήμερου αφού δίνει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να απασχολούν και 6η ημέρα τους ήδη εργαζόμενους.

-   Προβλέπει περίοδο «δοκιμής» για τους εργαζόμενους έως 6 μήνες ενώ αν «προκύψει» απόλυση σε αυτό το διάστημα δε προβλέπει οποιαδήποτε αποζημίωση.

  Εισάγει συμβάσεις «μηδενικών ωρών» και «κατά παραγγελία», που σημαίνει δουλειά όποτε και για όσο θέλει η επιχείρηση.

-   Δίνει τη δυνατότητα για εφαρμογή συστήματος ευέλικτης διευθέτησης του χρόνου εργασίας με βάση ατομική συμφωνία επιχείρησης/εργαζομένου.

-   Δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν ακόμα και 3ωρη απασχόληση, με ειδοποίηση του εργαζομένου για δουλειά εντός 24ώρου. 

-   Περιλαμβάνει επιπλέον διατάξεις περιορίζοντας ακόμα περισσότερο την άσκηση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση.

Είμαστε εναντίον αυτής της «επιπλέον ευελιξίας και των ακόμη πιο ελαστικών σχέσεων εργασίας» σε ένα εργασιακό περιβάλλον ήδη πολύ προβληματικό, με τη παντελή απουσία ελέγχων τήρησης της νομιμότητας

Δε δεχόμαστε την υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα ανευθυνοϋπεύθυνων υπουργών, μετά από κάθε εργατικό ατύχημα ή τη δημοσιοποίηση εκμετάλλευσης εργαζομένων.

 Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ε.Τ.Ε.Π. προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Καλούμε τους συναδέλφους, να συμμετάσχουν δυναμικά στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας

ο Πρόεδρος

Στέφανος Καρβέλη


     η Γενική Γραμματέας

        Σοφία Κοντού