Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση της ΠΟΕΤΕΠ ΑΕΙ για τις διώξεις των Συνδικαλιστών Συναδέρφων μας απο ΕΚΠΑ και ΕΜΠ


Συνάδελφοι, 
Σας αποστέλλουμε ομόφωνο ψήφισμα της ομοσπονδίας μας αναφορικά με τις απαράδεκτες διώξεις συνδικαλιστών.
Η εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση εντάσσονταν στο πλαίσιο του μεγάλου, μακρόχρονου, δίκαιου και ανυποχώρητου αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, οι οποίοι αγωνίζονταν για την ανάκληση των κυβερνητικών αποφάσεων, με τις οποίες είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα 1150 διοικητικοί υπάλληλοι από τα οκτώ (8) μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας και απειλούνταν άμεσα με απόλυση, αλλά και για τη μη αποστελέχωση των ιδρυμάτων αυτών, τα οποία περιέρχονταν κατά κοινή ομολογία σε αδυναμία λειτουργίας, γεγονός το οποίο καταδείχθηκε στη συνέχεια.
Ήταν ένας αγώνας πέρα για πέρα δίκαιος που αφορούσε, πέραν της διασφάλισης της θέσης εργασίας των υπαλλήλων αυτών, οι οποίοι εντελώς αδικαιολόγητα αντιμετώπισαν το φάσμα της ανεργίας και την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των Πανεπιστημίων.
Αγώνας ο οποίος εν τέλει δικαιώθηκε με την ψήφιση του N. 4325/2015, o οποίος φέρει και τον τίτλο «αποκατάσταση αδικιών….» και με τον οποίο επανήλθαν στις θέσεις τους οι σε διαθεσιμότητα εργαζόμενοι.
Καταγγέλλουμε και εμείς με τη σειρά μας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις προφανείς συνδικαλιστικές διώξεις ενάντια σε εκλεγμένους εκπροσώπους εργαζομένων και ενάντια στη λειτουργία Συλλογικών Οργάνων και την ελεύθερη έκφραση εργαζομένων

Απαιτούμε άμεσα την μόνιμη άρση τους.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στα διωκόμενα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Σάββα Παπαδόπουλο, στον πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας και μέλος του Κ.Σ. Φραγκίσκο Βορτελίνο, στον Ειδικό Γραμματέα Ζήκο Τσανάκα και στους ακόμη (11) διοικητικούς υπαλλήλους: Π. Ζούνη, Ι. Χαμόδρακα, Π. Ταμπάκη, Ν. Λάριο, Β. Βαλσαμάκη, Μ. Λυκοβουνιώτη, Σ. Σαλονικίδη, κ. Σπυροπούλου, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και: Δ. Λαμπράκη, Ο. Ζάχου και Ι. Μαντζιάρα του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου
Συμμετέχουμε ενεργά στις κοινές δράσεις-εκδηλώσεις και συμπορευόμαστε στον αγώνα.

Καταγγέλλουμε οποιαδήποτε παρέμβαση στην ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και φοιτητές, ατομικά και συλλογικά, να καταδικάσουν τη δίωξη, ώστε να γίνει σαφές ότι τέτοιου είδους προσπάθειες τρομοκράτησης των εργαζομένων θα αποτυγχάνουν παταγωδώς και να αναδείξουν κατά τόπους το σοβαρό αυτό ζήτημα και να συμμετάσχουν στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.


το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας